Tarot'a Giriş


Bu satırları okumakta olduğunuza göre büyük ihtimalle kendinize bir tarot destesi aldınız ya da almayı düşünüyorsunuz. Eğer henüz bir deste almadıysanız önerim kendinize en yakın hissettiğiniz desteyi almanızdır. Ben Rider-Waite destesi kullanıyorum ve yeni başlayanlar için ideal bir deste olduğunu düşünüyorum.

Standart tarot destesi 78 karttır. Bunların 22si Majör(Büyük) Arkana, 56sı Minör(Küçük) Arkanadır. Büyük Arkanalar tarot destesinin kalbidir. Genelde en açık yorumları yapar ve en belirleyici kartlardır. Bu kartlara örnek olarak Güneş, Denge, Ölüm, Kader Çarkı gibi kartları verebiliriz. Küçük Arkanalar ise gündelik hayatın içindeki olaylardır. Küçük Arkanalar iskambil destesinin atasıdır ve 4 gruba ayrılmıştır. Bunlar değnekler, kılıçlar, kupalar ve tılsımlardır. Değnekler genel olarak hareketliliği, girişimleri ve aksiyonu ifade eder. Kupalar ise hayatın duygusal yönünü anlatır. Kılıçlar hayatın zorluklarından ve kötülüklerden bahseder. Tılsımlar ise hayatın maddi yönünü anlatır. Her grubun birden ona kadar numaralanmış kartları ve saraylı kartları vardır. Saraylı kartları kral, kraliçe, şövalye ve prenstir. Her grubun ası yani ilk kartı iyi şeyleri ve başlangıcı temsil eder. Onuncu kartı ise mutlu ya da mutsuz sonları anlatır.

Kartların anlamlarını ezberlemek ilk başlarda zor görünebilir ama aslında kolaydır. Başlangıç için küçük kağıtlara kartların anlamlarını yazıp üstüne yapıştırabilirsiniz. Mesela Joker kartı için başlangıç yazıp yapıştırmanız yeterli olacaktır. Baktıkça resimlerin de yardımıyla kartların anlamlarını kolayca öğrenebilirsiniz.

3 yorum:

  1. merhaba, tarota yıllardır merakım vardı ve iki senedir gözüm kalan desteyi bu hafta içinde aldım sonunda ve araştırmaya başladım :) güzel bir blog olsa keşke açıklayıcı olan derken buraya denk geldim. yazdıklarınız ve yazacaklarınız için teşekkürler, takiptesiniz :)

    YanıtlaSil
  2. merhabalar. Öncelikle paylaşımlarınız için çok tşkler. Faydalı içerikler. İlişki açılımında 7 kart seçimi yapılıyor ve bunu da kelt haçı açılımı gibi ayrıntılı yayınlayabilirseniz çok mutlu olacağım.. Tşkler :)

    YanıtlaSil